Tässä taas pieni kurkistus Halloween valmisteLUIHIN. Tein osan tavallista marenkia ja osaan lisäsin turkinpippuri-potkua. Kyllä maistuikin hyviltä pitkästä aikaa.

                  

Marengit:

3 munan valkuaista ja 1 dl sokeria vispataan vahvaksi vaahdoksi, noin 5 min. Sitten lisätään 2 dl sokeria ja jatketaan vispausta noin 10 min.  Joukkoon lisätään 1 tl omenaviinietikkaa ja esim turkinpippurimurut. Pursotetaan haluttuun muotoon uunipellille ja "paistellaan" 75 asteessa noin 3 tuntia. Minä taisin paistella liian kauan, sillä osa luista halkeili? Tästä satsista tuli 3 pellillistä luita.

Ohje on otettu Tarjuskalta ja oikein hyväksi todettu!

Jos joku teistä marenki-ihmisistä sattuu vierailemaan täällä, niin kertoisitteko mikä on paras tapa säilyttää nuo marengit ja kuinka kauan ne oikeasti säilyvät (jos ei äiti niitä kaikkia syö)?