Vihdoinkin viimeinen osa ea-kurssia takana! Mukavaa oli ja paljon tuli opittua uutta, kerrattua vanhaa. Viimeiselle illalle tein aprikoosihyydykekakun. Tässä ohjetta Susannalle. Tällä ohjeella tulee mukavan korkea kakku esim. 22 cm vuokaan.

            

Pohja

1-1½ pötköä dominokeksejä

~50g voita sulatettuna

Murskaa keksit esim muovipussissa kaulimella. Lisää murskaan voisula. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tai jos ei ole irtopohjaa, niin kelmuta vuoka ja painele seos kelmun päälle.

Täyte

1 prk kuohukermaa/vispikermaa

1 prk vanilja-rahkaa

1 rasia appelsiinituorejuustoa

3 liivatetta sulatettuna aprikoosimehuun

Vatkaa kerma, sekoita muut aineet joukkoon. Lopuksi vatkaa vielä liivate sekaan pikkuhiljaa, ettei tule klimppejä. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kun se on jähmettynyt, tee päällinen.

Päällinen

1 prk säilykeaprikoosia

2 liivatetta sulatettuna aprikoosimehuun

Soseuta tehosekoittimella aprikoosit ja liuota liivate. Sekoita liivate joukkoon ja kaada seos täytteen päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Koristele mieleiseksi esim. suklaalla ja hedelmillä.

           

Tässä kuvassa näkyy kuinka yritin tehdä sydämmiä tuohon päälliseen. Värjäsin pienen osan aprikoosisosetta ruskealla pastavärillä ja tiputin pisaran jähmettymättömään päälliseen. Mehupillillä vedin sen sydämen malliseksi. Ensin ne näyttivät ihan ok, mutta jähmettyessään ne menettivät muotoaan. Ehkä joku jämäkämpi aine (suklaa, jogurtti?) voisi olla parempi?

Itse käytän usein kelmutettua vuokaa hyydykekakun tekoon. Koska melkein aina teen tuon suklaa reunuksen, ei kakun tarvitse olla niin sileä reunoiltaan. Ja tälläinen hyydykekakku kestää aika hyvin siirtelyä, eli sillä kelmulla kakun voi helposti nostaa pois vuoasta ja siirtää tarjoilualustalle.