Tässä taas pieni kurkistus Halloween valmisteLUIHIN. Tein osan tavallista marenkia ja osaan lisäsin turkinpippuri-potkua. Kyllä maistuikin hyviltä pitkästä aikaa.
Marengit:
3 munan valkuaista ja 1 dl sokeria vispataan vahvaksi vaahdoksi, noin 5 min. Sitten lisätään 2 dl sokeria ja jatketaan vispausta noin 10 min. Joukkoon lisätään 1 tl omenaviinietikkaa ja esim turkinpippurimurut. Pursotetaan haluttuun muotoon uunipellille ja "paistellaan" 75 asteessa noin 3 tuntia. Minä taisin paistella liian kauan, sillä osa luista halkeili? Tästä satsista tuli 3 pellillistä luita.
Ohje on otettu Tarjuskalta ja oikein hyväksi todettu!
Jos joku teistä marenki-ihmisistä sattuu vierailemaan täällä, niin kertoisitteko mikä on paras tapa säilyttää nuo marengit ja kuinka kauan ne oikeasti säilyvät (jos ei äiti niitä kaikkia syö)?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.