Tämä kakku oli jotenkin vaikea projekti. Ensinnäkin tuo ajoitus; kakku piti tehdä jo to iltana, vaikka se noudettaisiin vasta pe iltana, kuinka piirrän kuvan, ettei se ole liian kova/kostu liikaa, sitten itse tuon kuvan piirtäminen ekaa kertaa tomuilla ja kaiken kruunasi kermaongelma...

 

Tässä kuva koristeista. Kaikkia en sitten kakkuun laittanutkaan. Kuva on piirretty marsipaanille, jonka annettu ensin kuivua. Piirtäminen oli yllättävän vaikeaa, enkä osannut käyttää tomuvärejä niin, että varjostukset olisi tullut oikein. Yritin tehostaa joitain kohtia tummemmalla, mutta en tarpeeksi rohkeasti. Kokonaisvaikutelma on aika hento, taustasta yritin tehdä hieman sellaista tulimaista, mutta ei kuitenkaan selviä liekkejä.

 

Lähikuva tuosta pienestä ratsu-Zorrosta, joka lienee tunnetuin kuva tästä sankarista. Onkohan Zorro muuten jotenkin unohdettu sankari, sillä siitä ei löytynyt oikein mistään hyviä kuvia?

 

Kakku on kahdeksan munan sokerikakku, välissä suklaamousse-ananaspalat sekä kerma-banaani. Kostutus vaniljamaidolla. Pursotukset kermaa, marsipaanin alla kreemi. Kuvan laitto kakun päälle sujui ongelmitta eikä kuva ollut yhtään kostunut vaan oli juuri sopivan pehmeä leikata eli ajoitus meni kyllä nappiin vaikka sitä aluksi murehdin. Kiitos vaan kaikille hyvistä neuvoista!

Kerma tuotti ongelmia. Värjäsin osan kermasta mustalla pastavärillä, mutta kerma ei sitä kestänyt. Kokeilin vielä uudestaan toisen satsin ja ei vaan onnistunut. Sitten suorastaan vaan tungin tuon mustan mössön kakkuun ja peitin pahimmat tursaukset valkoisella röyhelöllä. Oikeasti ois kannattanut jättää koko musta pois, sillä se oli hieman levinnyt ja värjännyt tuota valkoista kermaa likasen harmaaksi. Vaan eipä auttanut murehtia, tehty mikä tehty. Meillä syötiin sitten iltapalaksi mustaa mansikkarahkaa.