Kovin on syksyinen ilma. Aamulla kävin juoksemassa Orion liikkuu tapahtumassa kympin, ja säästyin kastumiselta. Sitten onkin satanut lopun päivää.

Vieraita oli tulossa, ja heitä varten tein pienen kakun. Nopea ja helppo: aprikoosi-appelsiinihyydykekakku. Muutama kuva alla.

Tämä kakkuhan on minun vakkari tekele. Jos selailet blogiani taaksepäin, huomaat että tämä kakku esiintyy aika usein. Ja moni kakku on jäänyt kuvaamattakin.

Caritan vinkistä lähden mukaan Nami-hiiren syyskuun kisaan, joten tässä ohje kakkuuni:

Aprikoosi-appelsiinikakku

Pohja: paketti Dominokeksejä, noin 50 g margariinia. Murustele keksit esim kaulimella ja sekoitajoukkoon sulanut margariini. Paina murut tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle tai tavalliseen vuokaan, joka on kelmutettu.

Valkoinen täyte: Vispaa kerma kuohkeaksi (tässä kakussa 2 dl), lisää joukkoon appelsiinituorejuusto (n.200 g) sekä pari ruokalusikallista appelsiinimarmeladia. Hyydyttämiseen käytetty 3 liivatetta sulatettuna aprikoosimehuun. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Keltainen täyte: Soseuta purkki aprikoosinpuolikkaita. Hyydytä 2:lla liivatteella. Kaada kakkuun ylimmäiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa.

 Koristele hedelmillä ja suklaalla. Tässä nimenomaisessa kakussa koristelu ei ole mielestäni onnistunut, itse tykkään koristellä runsaalla hedelmäkasalla (katso esim kirjoitukseni "rippikakkuja" 1.8.2010).