Me juhlistettiin maailman parasta isiä glögikakulla. Samalla sain testattua glögikakun myyjäisiä varten. Yksi ongelma tuli kakun kanssa, osaatkohan auttaa minua? Eli kun kaadoin glögikerroksen kakkuun, siihen irtosi kermakerroksesta "rasvaa" pintaan. Glögi oli siis kylmää, sillä liuotin liivatteet tilkkaan glögiä ja sitten lisäsin loput glögistä eli ei ollut kuumaa. Ja kerma oli taatusti hyytynyt, sillä oli yön yli jääkaapissa. Kuvasta näkee, että glögikerros on samea, eikä kirkas.

Koristeena valkosuklaata ja kanelitankoja (ei siis sikareita, vaikka isi olisi niistä tykännytkin).

GLÖGIKAKKU

Pohja:

1) Murskaa paketti pipareita

2) Sulata voi ja sekoita pipareiden joukkoon. Painele vuoan (Irtopohja tai kelmutettu tavallinen vuoka) pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin.

Valkoinen kerros

1) Vatkaa kerma (2,5 dl)

2) Lisää joukkoon maustamaton tms tuorejuusto

3) Lisää sokeri, kaneli ja pieneen tilkkaan glögiä liuotetut liivatteet ja kaada pohjan päälle

Glögikerros

1) liota 4 liivatetta tilkkaan glögiä. Lisää tarvittava määrä glögiä, sekoita ja kaada hyytyneen kermakerroksen päälle.

Koristele mielesi mukaan.

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!