Ystäväni pyynnöstä tein hänelle syntymäpäiväkakuksi gluteenittoman täytekakun. Minulle aivan uusi kokemus. Ensimmäiseen yritykseen käytin tavallisen kakkuni ohjetta korvaten vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla ja korppujauhon gluteenittomalla. No tätä väkerrystä en laittanut edes uuniin, sillä se oli niin täynnä jauhokokkareita, ettei sitä olisi syönyt kukaan. Toiseen pohjaan otin ohjeen Pappilan Mamalta ja korvasin osan jauhoista perunajauhoilla. Aika paljon sain tehdä töitä, ettei tästäkin olisi tullut kokkarekakkua. Paistoin 5 munan pohjaa noin 50 min 175 astetta, koitin tikulla että kypsä on. Vaan sitten kun leikkasin kakun osiin se oli keskeltä (vuoan pohjalta) ihan kuin raaka! Alla kuva

No kolmas kerta toden sanoo. Uusi kakku uuniin ja paistoa noin 70 minuuttia. Varovainen leikkaus...ja kakku näytti kohtuu hyvältä! Kuitenkin myös tässä kakussa oli ihan vuoan pohjalla sellainen ihmeellinen "raaan taikinan" tai kanamunan näköinen kohta??? Kuopsasin sen pois ja päätin että pohja saa kelvata, parempaan en pysty. Täyttäessä pohja tuntui hieman kovalta, joten kostutin aika reilusti.

Päällinen vaahtokarkkimassa/kaulintamassa, ei hyvä, liian venyvä. Koristeet marsipaania. Täytteenä mansikkamousse.

 

Edit 15.8.2010                                                                                                                             Pääsin eilen maistamaan tätä kakkua ja täytyy sanoa, että maku oli HYVÄ! Koostumuskin näytti ihan hyvältä leikattuna ja oikeasti maku oli kuin tavallisen kakun. Kakku ei ollut ollenkaan kova. Yllätyin itsekin. Jos joukossa on yksi gluteeniton niin kannattaa tehdä kakku gluteenittomaksi mieluummin kuin tarjoaa tälle yhdelle oman "pullan" ja muille tavallista kakkua. Näin kaikki voivat syödä samaa tarjottavaa.